Historie La Vivacité

Op 29 april 1983 werd in Bakel een jongerenkoor opgericht. Het initiatief hiervoor werd toen genomen door pastoor Karel van Veijfeyken. Elke maand luisterde ons koor een viering op in de Bakelse kerk. Daarnaast werden er ook uitwisselingen en buitendorpse optredens verzorgd. Al met al was er elke keer weer een nieuwe uitdaging om iets moois neer te zetten.

Zoals in elke andere vereniging ging er wel eens een lid weg of kwam er weer een nieuw lid bij. Zo ook bij ons. Toch zijn er enkele leden al veel jaren lid van ons koor. De gemiddelde leeftijd ging langzaam omhoog. Vandaar dat er enkele jaren geleden besloten is om de naam ‘jongerenkoor’ te veranderen in ‘zanggroep La Vivacité’. Ook al voelen we ons nog allemaal zeer jong, deze naam vinden wij toch beter bij ons passen.

Zanggroep La Vivacité bestaat uit ongeveer 30 vrouwelijke leden en een mannelijke dirigent, namelijk Ad Janssen. In 2010 is de keuze gemaakt om niet langer maandelijks een viering op te luisteren in de kerk van Bakel, we zijn hiermee een nieuwe weg ingeslagen. We hebben bijvoorbeeld al een succesvol theetuinconcert georganiseerd, wat zeker voor herhaling vatbaar is, maar ook een uitwisseling met enkele andere koren staat op het programma. Verder hebben we gezongen op het evenement “Winter Wonder Wandeling” in Deurne. Eigenlijk staan we overal voor open en hopen we op deze manier nog veel plezier te hebben én tegelijk veel plezier te kunnen geven met het zingen van leuke liedjes.

Dirigent

Al vele jaren begeleidt Ad Janssen ons koor. Hij dirigeert en musiceert met veel bezieling. Steeds weer weet hij ons te motiveren om ons beste beentje voor te zetten.

Lid worden

Wil jij graag komen zingen bij La Vivacité? Dat kan! Iedere dinsdagavond repeteren wij van 20.00 tot 21.30 uur in zaal de Zwaan te Bakel. Wil jij graag een repetitie bijwonen of heb je andere vragen? Neem dan contact op met ons door een mailtje te sturen naar het adres hieronder op de pagina.

Welkom
Kijk lekker rond op onze site.